sadaya Kategori

wartos

Bumi> wartos

Kumaha plywood dijieun? Naon ari lapis?

Waktos: 2022-07-18 Hit: 11

Lapis mangrupakeun papan jieunan has. Disebut triplek di luar negeri, disebut ogé papan multi-lapisan. Mibanda struktur layered ganjil-wilanganana has. Tiap lapisan ieu superimposed jejeg unggal lianna.

Métode pamrosésan unik ieu nyiptakeun struktur anu nyaimbangkeun kakuatan, stabilitas sareng ékonomi. Lapis henteu terus-terusan ngaleutikan sareng ngalegaan, deformasi sapertos kai padet. Lapis umumna ti 3 nepi ka 17 lapisan. Sacara umum, langkung seueur lapisan bahan anu sami, langkung saé lapis.

Kualitas triplek gumantung kana bahan. Sababaraha gabus, sapertos pinus, poplar, jsb. Harga kayu keras langkung luhur tibatan gabus. Aya ogé béda positif jeung negatif antara triplek, sarta hareup umumna diukur nurutkeun flatness na smoothness. Aya ogé pandangan sisi naha lapisanna simetris, datar, sareng naha aya liang.

Plywood mangrupikeun papan anu resep pisan pikeun peminat kayu, khususna papan impor kelas luhur, anu disebut papan laut di industri. Nyatana, dina taun-taun ayeuna, prosés produksi plywood domestik parantos ningkat pisan, sareng plywood olahan teu langkung parah tibatan plywood impor, naha éta panyalindungan lingkungan atanapi kualitas. aspék. Eusi formaldehida tina lem anu dianggo parantos ngahontal sareng ngaleuwihan standar Éropa

Kumaha carana ngadamel triplek?
Téknologi pangolahan plywood:

1

Téknologi ngolah triplek:

Dina prosés ngahasilkeun, motong log, peeling, garing, penanganan, pencét panas, ujung trimming, Sanding mangaruhan wastage nu. Wastage nyaéta sésa-sésa ngolah (materiality) jeung nyusut (immateriality). Wastage kai aya hubunganana sareng bahan, spésifikasi log, kamampuan alat, téknologi sareng spésifikasi produksi.

1) Log debarking:

Log debarker:

2

Biasana panjang log impor langkung ti 6 méter. Motong nurutkeun téhnologi diperlukeun panjang sarta kualitas. Panjang motong kedah panjang produk nambahkeun sésa-sésa. Contona, produk 1220mm * 2440mm, motong panjangna biasana 2600mm atanapi 1300mm. panjang log, camber na demerit mangaruhan kaluaran triplek langsung. Sésa-sésa potongan kai leutik, truncations, sawdust, tec. Babandingan runtah motong log nyaéta 3% -10%.

3

2) Veneer peeling:

Peeling mangrupikeun prosés ngahasilkeun lapis anu paling populér. Balik ketebalan veneer nyaeta ngeunaan 0.6mm, inti veneer sarta ketebalan veneer puseur nyaeta ngeunaan 1.8mm.

4

3) Pengeringan:

Veneer téh beueus. eta kudu garing nurutkeun sarat téhnologi. Sanggeus garing, éta bakal ngaleutikan. Dimensi bakal jadi leutik. Panjang veneer, lebar, ketebalan bakal ngaleutikan. Ngaleutikan wastes patali jeung bahan kai, Uap ngandung, ketebalan veneer. Ngaleutikan wastes nyaéta 4% -10%.

1.Steel Tube drying (Tipe dryer paling ekonomis, tapi kapasitasna kirang)

5

2.Solid panas platen pencét drier (Mun dewan anjeun teu datar anjeun bisa milih panas platen pencét dryer padet.)

6

3.Core Veneer Continuous roller dryer (Mun kapasitas anjeun leuwih badag batan 50cbm per poé, Anjeun bisa milih roller dryer.)

7

4) Penanganan Veneer:

Penanganan kaasup motong, nempatkeun veneer babarengan jeung mending. Potong veneer zonal kana spésifikasi veneer atawa ukuran ditangtoskeun nu bisa nunda babarengan. Veneer zonal sempit tiasa dihijikeun kana hiji veneer. Veneer kalayan demerit tiasa dilereskeun janten mumpuni. Wastage dina bagian ieu patali jeung bahan log, kualitas veneer peeled, kualitas garing, sarta skill operasi worker. Babandingan runtah nyaéta 4% -16%. Impor veneer processing ratio wastage triplek nyaeta 2% -11%.

Veneer ngumpul garis atawa leungeun ngumpul

8

9

10

5) Pencét tiis:

11

The tiis pencét mesin dasar pikeun pabrik lapis. mesin ieu disebut oge pre-pencét. The veneer sanggeus glued tur ngumpul, mimitina eta bakal kabentuk dina panle kosong ku pencét tiis. Teras éta bakal ditransfer ku forklift ka pencét panas.

6) Pencét panas:

12

Veneer jadi glued jeung tumpuk, teras lem babarengan dina suhu set jeung tekanan ku pencét panas. Salaku suhu veneer sarta Uap ngandung parobahan, veneer bakal ngaleutikan. Ngaleutikan wastes patali jeung suhu, tekanan, waktu pencét panas, bahan kai, Uap ngandung, ratio wastage nyaeta 3% -8%

7) Pemotongan tepi:

13

Trimming ujung flank triplek ti pencét panas kana papan lapis mumpuni. Tetep aya hubunganana sareng sésa-sésa prosés sareng dimensi produk. Produksi leuwih badag, wastes leuwih leutik. Babandingan runtah nyaéta 6%-9%

8) Ngamplas

Sanding permukaan triplek sangkan eta alus. Runtah nyaéta bubuk. Kualitas Veneer alus, sanding kirang. Babandingan runtah nyaéta 2%-6%

14

15

9) Gudang:

Lapis dibungkus dina palletize atanapi di bulk

16

(10) Laminating kalawan veneer, kertas melamin, kertas mémbran jsb.

produk triplek rengse

17

18

Sateuacana: Analisis prédiksi: 2022 Status pangwangunan industri panel dumasar kai Cina sareng tren pangwangunan

salajengna: Naha triplek deformasi?

kategori panas

ONLINE